HIERMEE WORDT JE DUURZAME LEVENSSTIJL FASHIONABLE

IMG_7913[1]

Biologisch en duurzaam. Tegenwoordig zijn deze labels in supermarkten en ecowinkels niet meer weg te denken. Maar wil je het daar niet bij houden dan kun je je levensstijl nu ook uitbreiden met biologische kleding. En dan moet je nu niet meteen denken aan de hobbezakken waar je nog niet dood in gevonden wil worden, maar aan de echte high-fashionitems waar het nieuwe kledingmerk People’s Avenue de industrie mee wil gaan veroveren.

Fair fashion
Afgelopen maandagavond was in het Machinegebouw van de Westergasfabriek de lancering People’s Avenue, een duurzaam kledingmerk dat zijn kleding maakt van organisch katoen. Daar sprak ik met de oprichter: Roland Wiechert, een jonge vent (van begin dertig) zonder mode-achtergrond. Als eigenaar van het kledingmerk INFACT, dat eerder deze maand nog uitpakte met het Vogue’s Fashion Nights Out T-shirt ontworpen door Viktor&Rolf, kwam hij op het idee van duurzame kleding na een reis naar Azië. Daar zag hij de erbarmelijke werkomstandigheden waarin de mensen in de textielfabrieken werkten. Hij wilde niet dat kleding zo gemaakt wordt en ontwikkelde daarom kleding die op eerlijke wijze in India wordt geproduceerd.

IMG_7915[1]

INFACT begon met basic bedrijfskleding voor onder andere Vogue, Audi en Bagels & Beans en is met People’s Avenue uitgegroeid tot een echt fashionbrand. In maar liefst 4 maanden is dit label met urban uitstraling tot stand gekomen. “Terwijl normaal gesproken alleen de productietijd al vier maanden duurt,” zegt Wiechert trots. Met een klein team van slechts vier dames kreeg hij dit voor elkaar. Hoofddesigner is Manon Giljam, zij ging vanwege de beperkte keuze in materialen de uitdaging aan om met technieken te werken waarmee ze nog nooit eerder gewerkt had. Samen met gastontwerper Mari van de Ven, de bekende make-upartist en hairstylist, stelde ze de collectie samen. Fashionbloggers Annic van Wonderen (oprichter van I Love Fashion News) en Lizzy van der Ligt (stylist & blogger op lizzyvdligt.com) zijn betrokken bij de totstandkoming van de volgende collectie. ***

IMG_7889[1]

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *